Göz Kapağı Estetiği

Blefaroplasti, alt ve üst göz kapaklarından fazla olan deri, adale ve yağ dokularının çıkartılması veya bu dokulara şekil verilmesi işlemidir. Bu ameliyatla göz kapaklarındaki sarkmalar, aşırı dolgunluklar ve kırışıklıklar giderilebilir. Böylelikle yüzünüzdeki yorgun ifadeli hal ve yaşlı görünüm kaybolur; hatta ileri derecede deformite bulunan olgularda ameliyat sonrasında görme de daha iyi hale gelir. Bu ameliyat gözün dış kısmındaki kırışıklıkların giderilmesinde ve kaşlardaki düşüklüğün düzeltilmesinde etkili değildir. Bu kırışıklıklar için alın germe ameliyatı veya diğer ameliyatsız yöntemler (botox, dolgu maddeleri vb.) uygulanabilir. Blefaroplasti tek başına uygulanabildiği gibi; alın germe, yüz germe gibi ameliyatlarla da birlikte yapılabilir.

Blefaroplasti Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Bu ameliyat hem dış görünümünüzün düzelmesi hem de kendinize olan güveninizin artmasında yararlı olacaktır.

Fiziksel olarak sağlıklı, psikolojik sorunları olmayan ve gerçekçi beklentilere sahip herkes bu ameliyat için uygun aday olabilir. Başvuran hastaların büyük çoğunluğu 35 yaş ve üzerindedir; fakat daha erken yaşta göz kapaklarında sarkıklık, dolgunluk veya kırışıklık gibi şikayetleri olanlarda da cerrahi uygulanabilir.

Ameliyat

Deneyimli bir plastik cerrah tarafından uygulandığında blefaroplasti ameliyatında komplikasyon riski yok denecek kadar azdır.

Ameliyat genellikle lokal anestezi altında yapılır, dileyen hastalarda genel anestezi de tercih edilebilir.

Blefaroplasti ameliyatının süresi müdahale edilecek bölgelerle ilgili olarak bir-üç saat kadar sürebilir. Ameliyat sırasında yapılacak kesiler doğal çizgiler içinde olacağından iz kalması söz konusu değildir.

Ameliyat sonrasında genellikle gözler açık kalacaktır fakat bazı durumlarda belirli bir süre gözler üzerine pansuman uygulanması tercih edilebilir. Şişliklerin az olması amacıyla soğuk kompresler uygulanabilir. Gözler çevresinde geçici morluklar olabilir, bu morluklar bir-iki hafta içinde kaybolur. Dikişleriniz en geç bir hafta sonra alınır.

Ameliyattan iki-üç gün sonra rahatlıkla televizyon seyredilebilir ve kitap okunabilir. Şayet kontakt lens kullanıyorsanız, lensleri ameliyat sonrasındaki iki hafta boyunca kullanmamanız gerekir.

Ameliyattan sonra kazanacağınız daha genç ve dinamik görünüm yaşam boyu kalıcı olacaktır.

Soru Sor
Aklına takılan herşey için...
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim