Yüz İmplantları

Yüz şeklini düzeltmek veya daha iyi hale getirmek amacı ile yüze implantlar (protezler) uygulanabilir. Bu implantlarla çene çizgisi, çene ucu veya elmacık kemikleri daha belirgin hale getirilebilir.

Yüz implantları ile yüz görünümünün daha iyi hale gelmesinden dolayı hastanın benlik algısı da daha iyi hale gelir. Abartılı olmayan, mantıklı beklentileri olan hastalar bu implantlardan yarar sağlarlar.

Bu implantlar yüzü daha dengeli hale getirmek amacı ile kullanılırlar. Örneğin, estetik burun ameliyatı (rinoplasti) yapılan hastada çene ucunu daha uyumlu hale getirmek için kullanılabilir. Başka estetik ameliyatlarla eşzamanlı olarak da implant uygulanabilir. Örneğin, yüz germe ameliyatı sırasında elmacık kemikler üzerine implant konularak yüz görünümü daha genç ve canlı hale getirilebilir. İmplantlar yorgun ve çökük görünen bölgelerin daha dolgun ve genç görünmesi amacıyla da kullanılabilirler.

Ameliyattan önce beklentilerinizin gerçekçi olup olmadığını mutlaka doktorunuzla değerlendirmelisiniz.

Ameliyat

Ameliyat lokal anestezi altında da yapılabilse de çoğunlukla genel anestezi tercih edilir.

Çene ucu için yapılan implant ameliyatları 30 dakika - bir saat kadar sürer. Bu ameliyat genellikle ağız içinden yapıldığından yara izi kalmaz. Ameliyattan sonraki bir-iki hafta süresince çenede şişlik olabilir.

Elmacık kemiklerine implant uygulanması da 30 dakika - bir saat kadar sürede yapılabilir. Ağız içinden yapılan kesiden işlem gerçekleştirildiğinden iz kalması söz konusu değildir. Yüz germe, alın germe veya göz kapağı estetik ameliyatı gibi işlemler sırasında uygulanacaksa ek kesi gerektirmez.

Bu ameliyat genellikle çevrenizdeki insanlar tarafından algılanmaz, yalnızca daha iyi göründüğünüz konusunda yorumlar duyabilirsiniz.

Soru Sor
Aklına takılan herşey için...
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim