Karın Germe

Karın derisinin orta ve alt kısımlarındaki fazla deri ve yağ dokularının alınması ve bu bölgedeki adalelerin sıkılaştırılması için yapılan ameliyata abdominoplasti denir.

Diyet ve egzersize yanıt vermeyen yağ fazlalıkları veya karın derisinde gevşeme bulunan kişilere bu ameliyat yapılabilir. Bu ameliyat özellikle gebelikler sonucunda karın adaleleri düzeltilemeyecek kadar deforme olmuş ve gevşemiş kadınlarda çok iyi sonuç verir. Deri elastikiyetinin yaşla birlikte bozulmasına bağlı gelişen sarkmalar da abdominoplasti ile düzeltilebilir.

Diyette olup da inebilmeyi planladıkları kiloya henüz erişmemiş olanlar ve çocuk sahibi olmayı planlayanlarda ameliyat ertelenmelidir.

Abdominoplasti ameliyatı hem dış görünümünüzün düzelmesi hem de kendinize olan güveninizin artmasında yararlı olacaktır.

Abdominoplasti ameliyatı iki-dört saat civarında sürer ve genel anestezi altında yapılır. Ameliyat sırasında hem fazla olan yağ ve deriler çıkartılır, hem de adaleler anatomik pozisyonlarına getirildiğinden hasta daha ince ve belirgin bir bel kıvrımına sahip olur.

Ameliyattan sonra, yapılan işleme bağlı olarak hastanede kalmanız gerekebilir. Dört hafta kadar korse benzeri giysiler giymeniz gerekir. Hastaların normal günlük aktivitelerine ve işlerine dönmeleri iki hafta kadar alabilir. Ameliyattan sonra, iç çamaşırı veya mayo içinde kalabilecek yerleşimde olan yara izleriniz altı ay-bir yıl içinde oldukça belirsiz hale gelecektir.

Soru Sor
Aklına takılan herşey için...
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim