Yüzeysel ve Kılcal Varislerin Tedavisi

Ağsı veya ipliksi varisler daha çok kadınlarda görülür. Bunlar kırmızı, mavi veya morumsu renkte olurlar. Genellikle bacak, baldır ve ayak bileklerinde görülürler. Erişkin kadınların yaklaşık yarısında bu problem vardır. Küçük çaplı yüzeyel varisler de her iki cinste de rastlanan günümüz problemlerindendir.

Telenjiektazi de denilen ağsı varislerin oluşma nedeni ailesel olabileceği gibi, gebelik sonrasında, aşırı kilo alımlarını takiben veya hormonal dengesizlik yaratan hastalıklar veya bazı ilaçların kullanımından sonra da meydana gelebilirler. Genellikle yüzde, burun kenarı ve yanaklarda görülürler.

Tedavide varis oluşumuna neden olan damarların içine damarın daralarak kapanmasını sağlayan solüsyonlar uygulanır. Tedavi genellikle birkaç seans yapılır. Tedaviden sonra hastalar hemen normal yaşamlarına dönebilirler, yalnızca bazı hastalarda bir süre varis çorabı giyilmesi gerekebilir.

Tedavi uygulanan bölgelerde en geç bir ay içinde kendiliğinden kaybolacak morluklar olabilir. Skleroterapi yapılan hastaların çoğu oldukça dramatik sonuçlar elde ederler ve sonuçtan mutlu olurlar.

Soru Sor
Aklına takılan herşey için...
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim