Göğüs Dikleştirme

Gebelik, emzirme, yer çekimi gibi etkenler geçen zamanla birlikte memelerin sarkmasına neden olur. Meme derisindeki elastikiyet azaldıkça memenin şekli ve kıvamı bozulur. Bu ameliyatla memeler kaldırılıp yeni şekil verilebilir. Ayrıca, meme ucunun çevresindeki areola adı verilen koyu renkli kısım da aşırı büyümüşse düzeltilebilir. Memeler küçük veya gebelik sonrasında hacim kaybına uğramışsa aynı seansta meme protezi de uygulanabilir.

Mastopeksi ameliyatı hem dış görünümünüzün düzelmesi hem de kendinize olan güveninizin artmasında yararlı olacaktır.

Bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı, ayrıca cerrahinin getireceği değişiklik beklentileri gerçekçi olan kişiler ameliyat için uygun adaylardır. Her büyüklükteki memenin dikleştirilmesi mümkündür.

Gebelik veya emzirme gibi nedenlerle meme hacmi azalıp sarkmış olan kadınlar bu ameliyatı bir an önce olmak isteyebilirler fakat yeniden çocuk sahibi olmak isteyenler ameliyat kararını daha sonraya ertelemelidir. Bu ameliyat emzirme fonksiyonunu etkilememesine karşın, gebelikten sonra elde edilen sonuçlar olumsuz yönde etkilenebilmektedir.

Ameliyat

İlk muayeneniz sırasında ameliyattan beklentilerinizi mutlaka doktorunuzla tartışınız. Her hastanın olduğu gibi her doktorun da meme şekli ve büyüklüğüne farklı yaklaşımları olabilir.

Yaşınız veya aile hikayenizin özelliğine göre ameliyat öncesinde bir mammografi tetkiki gerekebilir.

Ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılır.

Mastopeksi ameliyatı bir-üç saat kadar sürer. Ameliyat sırasında fazla deri çıkartılır, meme ucunuz olması gereken bölgeye getirilir ve meme ucunun koyu kısmı gereken miktarda küçültülür. Bazı hastalarda ameliyat sırasında meme protezi de uygulamak gerekebilir.

Ameliyattan sonra uygulanan pansumanların üzerine özel bir sütyen giyilir. Memelerde geçici süreyle şişme ve morluklar olabilir. İlaçlarla giderilebilecek düzeydeki ağrı en çok bir-iki gün sürecektir. Dikişler bir-iki hafta içinde alınır.

Soru Sor
Aklına takılan herşey için...
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim