Göğüs Küçültme

İleri derecede meme büyüklüğü yalnızca estetik bir sorun değildir. Büyük ve sarkık memeleri olan kadınlarda sırt ve boyun ağrıları, deride pişikler, iskelet sistemine ait çeşitli bozukluklar ve solunum problemleri olabilir. Omuzlarda sütyen askılarının bıraktığı derin izler olabilir. Ayrıca bu hastalarda hem sağlık hem de görünümleri ile ilgili kaygılar gelişir. Bu ameliyat sağlık için de gerekli olduğundan ve çoğu zaman estetik amaçlı olmadığından dolayı sağlık sigorta kuruluşları tarafından da hastane giderleri karşılanmaktadır.

Meme küçültme ameliyatında fazla olan yağ, meme dokusu ve deri alınarak memeler daha küçük, daha hafif ve vücudun geneline uyumlu hale getirilir. Bu ameliyatta, memenin uç kısmındaki areola adı verilen koyu bölge de normal boyuta getirilir.

Meme Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?

Meme küçültme ameliyatı genellikle estetikten çok yarattığı fiziksel problemleri gidermek amacı ile yapılır. Bu hastaların çoğunda meme büyüklüğü günlük fiziksel aktivitelerini kısıtlayacak düzeydedir. Bu ameliyattan sonra az da olsa süt kanallarında harabiyet riski olduğundan, doğum yapmayı planlayan kadınlarda doğum sonrasına ertelenmelidir.

Meme küçültme ameliyatı basit bir ameliyat değildir. Mutlaka deneyimli plastik cerrahlar tarafından yapılmalıdır.

Ameliyat

Bu ameliyat genel anestezi altında yapılır ve genellikle iki-beş saat kadar sürer. Ameliyatta meme ve areola (meme ucundaki koyu renkli bölge) normal boyutlara getirilir ve areola doğal yerine (yaklaşık meme alt çizgisi hizası) taşınır. Meme çevresindeki dokulara da liposuction yapılabilir. Ameliyattan iki-üç hafta sonra dikişler alınır. Bu ameliyattan sonra hastaların rutin aktivitelerine ve işlerine dönmeleri on-on beş gün alır.

Meme küçültme ameliyatı vücut şeklinde en hızlı ve en dramatik değişiklik yapan ameliyatlardan biridir. Bu yeni atletik görünüm ve hastaların özledikleri giysileri giymeye, yapamadıkları aktiviteleri yapmaya başlamaları ruhsal yönden de olumlu etkiler yaratır.

Soru Sor
Aklına takılan herşey için...
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim